Abonnement

Moet ik een abonnement?

Elke organisatie, groot of klein, is verplicht te voldoen aan de AVG. Een van de terugkerende verplichtingen in de AVG is dat uw organisatie zich moet kunnen verantwoorden over wat u met de persoonsgegevens in uw beheer doet. Iedere organisatie die vaker dan incidenteel persoonsgegevens verwerkt, is verplicht hier een verwerkings­register voor bij te houden.

Abonnement

Verwacht u dat er binnen uw organisatie/bedrijf vaker dan 2 keer per jaar veranderingen worden doorgevoerd over hoe u omgaat met persoonsgegevens/ privacy-beleid? Bijvoorbeeld omdat u gebruikt maakt van meerdere verwerkers, leveranciers of systemen? Of omdat er regelmatig iets veranderd in uw marketingbeleid?

Dan is het aan te raden om uw verwerkings­registers online up-to-date te houden middels abonnementsvorm. Hiermee voorkomt dat u een verwerkings­register geheel opnieuw hoeft in te vullen. U hoeft bij wijzigingen slechts aanpassingen te verrichten in het tabblad waar ook daadwerkelijk iets veranderd is (en kunt deze wijzigingen altijd terugvinden door versiebeheer).

Daarnaast biedt de abonnementsvorm ook extra voordelen, zoals het gemakkelijk kunnen bijhouden van datalekken/ veiligheidsincidenten en de mogelijkheid meerdere registers af te nemen.

AVG Pakketten Direct aan de slag

Biedt een afgenomen abonnementsvorm niet afdoende? Dan kunt u te allen tijde upgraden naar een abonnementsvorm.