AVG voor de MKB: de voordelen van AVG Cloud Register

Of u nou een webshop, horeca-gelegenheid, een kinderopvang of een adviesbureau heeft: als MKB'er heeft u met de AVG te maken. Met AVG Cloud Register bent u klaar voor het opstellen van de documenten voor de AVG-privacy­wet én de documentatie die nodig is in de toekomst.

Abonnementen AVG features

AVG-uitdagingen

Afhankelijk van uw bedrijf, kunt u een verantwoordelijke rol of een verwerkende rol hebben in het bewaren en verwerken van persoonsgegevens. Bent u of is uw organisatie verantwoordelijke, dan zijn eventuele boetes binnen de AVG voor uw rekening. Deze kunnen oplopen tot 20 miljoen euro of 4% van de wereldwijde jaaromzet.

Krijgt u als MKB-bedrijf de opdracht van een verantwoordelijke, om gegevens te verwerken? Dan is uw MKB bedrijf de verwerker. Ook dan heeft u verplichtingen binnen de AVG. U bedrijf kan natuurlijk beide rollen hebben. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is voldoen aan de AVG echter geen eenmalig proces. Bij nieuwe tussenpartijen, nieuwe systemen of nieuwe afspraken moet u uw documentatie aanpassen en daarmee actueel houden.

Het AVG-pakket voor verwerkers en verantwoordelijken

AVG Cloud Register is een uitkomst in elke rol. Breng gemakkelijk in kaart welke gegevens worden opgeslagen, hoe lang dat gebeurt en wie erbij betrokken is. AVG Cloud Register biedt hiervoor meerdere modules, en heeft de vragen zo geformuleerd - en juridisch gevalideerd - dat er geen externadviesbureau meer nodig is. Nieuwe partijen en overeenkomsten? Gebruik eerder ingevoerde data en pas alleen aan wat nodig is. Met AVG Cloud Register kunt u altijd direct aan de slag met de AVG documentatie, zonder tussenpartijen. En wanneer het u uitkomt.

Organiseer uw overeenkomsten, verwerkers­overeenkomsten van derde partijen en andere benodigde documenten in verschillende AVG-registers, die u in een handomdraai aanmaakt. Ken registers toe aan afdelingen en nodig bevoegden uit om registers en overeenkomsten in te zien, of eraan mee te werken.

Noteer en monitor (potentiële) datalekken, conform privacy­wetgeving in onze tool. AVG Cloud Register is de centrale plek voor het invoeren van datalekken en het bijhouden van ontwikkelingen. Voer mogelijke datalekken en statusupdates in om de laatste stand van zaken te delen. Draai eenvoudig een rapport uit voor de juiste partij, deel PDF-documenten of geef bevoegden direct toegang tot het AVG Cloud Register-dashboard.

Heeft uw bedrijf reeds een privacy­specialist voor AVG-zaken in de gelederen, intern of extern? Met het AVG Cloud Register-dashboard heeft u altijd inzicht in verwerkings­registers, verwerkers­overeenkomsten en datalekken. Uw bedrijfsgevoelige documenten staan op één centrale, beveiligde plek, waarbij u of uw specialist gaat over de toegang.

Geen gedoe met gedeelde mappen of verschillende iteraties in verschillende mailboxen. De juiste documenten altijd bij de hand - ter inzage voor uzelf, gegevens­opvragers of de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Groeit uw bedrijf? Wij groeien mee. Breid eenvoudig uit door nieuwe registers, gebruikers of afdelingen toe te voegen. Slaat het noodlot toe? Dan is AVG Cloud Register ook dé centrale plek voor statusupdates van datalekken.

Alle features Direct beginnen