AVG voor de MKB: de voordelen van AVG Cloud Register

Of u nou een webshop, horeca-gelegenheid, een kinderopvang of een adviesbureau heeft: als MKB'er heeft u met de AVG te maken. Met AVG Cloud Register bent u klaar voor het opstellen van de documenten voor de AVG-privacywet én de documentatie die nodig is in de toekomst.

AVG-uitdagingen voor verwerkers en verantwoordelijken

Afhankelijk van uw bedrijf, kunt u een verantwoordelijke rol of een verwerkende rol hebben in het bewaren en verwerken van persoonsgegevens. Bent u of is uw organisatie verantwoordelijke, dan zijn eventuele boetes binnen de AVG voor uw rekening. Deze kunnen oplopen tot 20 miljoen euro of 4% van de wereldwijde jaaromzet. 

Krijgt u als MKB-bedrijf de opdracht van een verantwoordelijke, om gegevens te verwerken? Dan is uw MKB bedrijf de verwerker. Maar u kan in uw bedrijf ook beide rollen hebben. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is voldoen aan de AVG echter geen eenmalig proces. Bij nieuwe tussenpartijen en nieuwe afspraken komen nieuwe verwerkers­overeenkomsten kijken.

Het AVG-pakket voor verwerkers en verantwoordelijken

AVG Cloud Register is een uitkomst in elke rol. AVG Cloud Register stelt de juiste, juridisch onderlegde vragen bij het bijhouden van verwerkings­registers, zowel als verwerker of als verantwoordelijke. Zo bent u eenvoudig AVG-compliant.

Breng gemakkelijk in kaart welke gegevens worden opgeslagen, hoe lang dat gebeurt en wie erbij betrokken is. AVG Cloud Register heeft de vragen zo geformuleerd - en juridisch gevalideerd - dat er geen externadviesbureau meer nodig is. 

Nieuwe partijen en overeenkomsten? Maak gebruik van reeds bestaande sjablonen en pas alleen aan wat nodig is. Met AVG Cloud Register kunt u altijd direct aan de slag met  de AVG, zonder tussenpartijen. En wanneer het u uitkomt.

Beheer AVG-registers met meerdere bevoegden

Organiseer uw systemen, verwerkers­overeenkomsten van derde partijen en andere benodigde documenten in verschillende AVG-registers, die u in een handomdraai aanmaakt. Ken registers toe aan afdelingen en nodig bevoegden uit om registers en overeenkomsten in te zien, of eraan mee te werken.

Monitor (potentiële) datalekken volgens de AVG

Aanverwant aan de huidige regelgeving van de AVG, is het monitoren en bijhouden van mogelijke datalekken in of buiten uw organisatie of bedrijf. Dat moet bij wet verplicht gedurende één jaar lang. 

AVG Cloud Register is de centrale plek voor het invoeren van datalekken en het bijhouden van ontwikkelingen. Voer mogelijke datalekken en statusupdates in om de laatste stand van zaken te delen. Draai eenvoudig een rapport uit voor de juiste partij, deel PDF-documenten of geef bevoegden direct toegang tot het AVG Cloud Register-dashboard.

Registreer verzoeken betrokkenen

Krijgt uw organisatie een verzoek van inzage of verwijdering? Noteer de details van deze verzoeken en de afhandeling ervan binnen AVG Cloud Register. Zo verkrijgt u centraal overzicht van de statussen, de data en de hoeveelheid verzoeken die uw organisatie behandeld. 

AVG Cloud Register met een eigen privacy specialist?

Heeft uw bedrijf reeds een privacyspecialist voor AVG-zaken in de gelederen, intern of extern? Met het AVG Cloud Register-dashboard heeft u altijd inzicht in verwerkings­registers, verwerkers­overeenkomsten en datalekken. Uw bedrijfsgevoelige documenten staan op één centrale, beveiligde plek, waarbij u of uw specialist gaat over de toegang.

Geen gedoe met gedeelde mappen of verschillende iteraties in verschillende mailboxen. De juiste documenten altijd bij de hand - ter inzage voor uzelf, gegevensopvragers of de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Bekijk alle features

De voordelen van AVG Cloud Register voor uw bedrijf:

  1. Stel verwerkers­overeenkomsten op juridische grond op
  2. Beheer registers met meerdere gebruikers
  3. Tijdbesparend door sjablonen en invulhulp
  4. Één centrale plek voor alle registers, overeenkomsten en datalekken!

Begin direct met AVG Cloud Register