Registratie

De tool biedt vooral een mogelijkheid om gedurende langere periode een centraal punt te hebben om AVG registers en datalek-rapportages onder te brengen. Om die reden is een account en dus registratie benodigd.

U kunt er voor kiezen om een éénmalig pakket af te nemen en uw account naderhand weer te verwijderen


permalink

Alhoewel inloggen via Social Media op onze wensenlijst stond, heeft dit in het kader van privacy en veiligheid mindere prioriteit gekregen. Omdat de online AVG registers zich bovendien vooral op bedrijvig Benelux richt en Social Media kanalen niet geheel smetloos zijn, is dit vervolgens in de ijskast gezet.

Toch behoefte aan automatisch inloggen via externe oplossingen? Dan zien we de wens graag tegemoet, om deze iets hoger op de lijst te zetten dan bijvoorbeeld een Facebook oplossing.


permalink

Dat kan! Op basis van een zakelijk emailadres, zal een account automatisch ondergebracht worden bij een bestaande organisatie met dezelfde domeinnaam. Vanuit veiligheidsoverwegingen kan dit echter alleen wanneer de betreffende organisatie dit heeft ingeschakeld.


permalink

U kunt binnen het juiste pakket oneindig aantal gebruikers toevoegen, waaronder externe gebruikers. In het scherm waarin een emailadres opgegeven kan worden, kunt u aangeven of het een externe medewerker betreft. Indien dit het geval is, dient deze persoon zelf reeds een actief account te hebben binnen AVG Registers.

Eenmaal toegevoegd aan de eigen organisatie, kan aan worden gegeven tot welke afdeling deze persoon toegang mag hebben. Aanvullend kan deze persoon ook gebruikersrollen namens de eigen organisatie worden toebedeeld, zodat externe gebruikers namens de eigen organisatie registers of datalek-rapporten kunnen maken (afhankelijk van de toegekende gebruikersrollen).


permalink