Digitale Bevrijdingsdag

Vandaag, 6 augustus 2018, is officieel uitgeroepen tot de eerste Digitale Bevrijdingsdag. Een initiatief dat extra bewustzijn wil creëren bij mensen over hoe hun persoonsgegevens gebruikt en soms misbruikt worden door grote organisaties en hoe ze de controle van hun privacy weer terug in eigen handen kunnen nemen. 

De oproep van de organisatoren is dat iedereen één tool die ze dagelijks gebruiken en hun privacy schendt te vervangen voor een privacyvriendelijker initiatief. En betere privacy-maatregelen, dat kunnen we bij AVG Cloud Register natuurlijk alleen maar promoten! Wij sluiten ons daarom aan bij #dbd2018 #bevrijdjezelf.

Privacyvriendelijke tooling

De reden dat er gekozen is voor 6 augustus is overigens geen toeval. Vandaag is de verjaardag van het “World Wide Web”. De afgelopen 25+ jaren is er veel gebeurd op het web. En laten we eerlijk zijn, in al ons enthousiasme om optimaal gebruik te maken van de voordelen van het internet, is onze privacy daarbij van tijd tot tijd een flink ondergeschoven kindje geworden. 

Digitale Bevrijdingsdag doet de oproep om bijvoorbeeld Whatsapp (van Facebook) te vervangen voor Signal, en Google zoekmachine door DuckDuckGO. Wil je een hele lijst zien van privacyvriendelijkere tool, kijk dan naar de suggesties van hun Privacy-toolbox.

AVG en Privacy-maatregelen

Digitale Bevrijdingsdag is een initiatief dat mooi aansluit bij de AVG. Immers, het hele doel van de AVG is om personen meer grip te laten krijgen over wat er met hun persoonsgegevens gebeurt. We merken dat privacy-bewustzijn ook steeds meer leeft. We maken met zijn allen met toenemende mate gebruik van ons recht op inzage, recht op rectificatie en recht op vergetelheid. Daarnaast zijn ook organisaties steeds bewuster bezig met het beveiligen van persoonsgegevens die zij in hun beheer hebben. AVG Cloud Register helpt hen daarbij. Wij bieden een online tool waarbij eenvoudig verwerkings­registers opgesteld kunnen worden, protocollen gekoppeld kunnen worden en er technische en organisatorische maatregelen in kaart kan worden gebracht.

Heb jij dus vanaf vandaag Whatsapp de ban in gedaan binnen je bedrijf? Noteer het dan gemakkelijk bij AVG Cloud Register! 

AVG Features Begin nu