AVG en Cloud nieuws

Berichtgeving en blogs over de AVG wetgeving, onderzoeken, tips en SaaS ontwikkeling.

  • ± 2 minutes

  De AVG is jarig vandaag!

  25 mei 2018, een dag om nooit te vergeten. Wat is er sinds die tijd gebeurd? En wat zal er nog komen?

  • < 1 minute

  28 januari 2020, dag van de privacy!

  Het is vandaag de Europese Dag van de Privacy! Is jullie organisatie nog op zoek naar een intelligente oplossing, waarin jullie tijdbesparend aan de slag kunnen met verwerkings­registers, datalekken-registratie, DPIA's en nog veel meer?

  • ± 2 minutes

  Cookies en bewijslast

  Heeft je website cookies, anders dan functionele of geanonimiseerde analytische cookies? Dan moet er aangetoond kunnen worden dat er door de gebruiker toestemming is gegeven.

  • ± 3 minutes

  Security meets privacy

  Voldoen aan de AVG vergt structuur en controle. AVG compliance is bovendien een doorgaand traject; verandert een verwerkings­proces, dan kan het zijn dat maatregelen aangepast moeten worden. Dit kun je bijhouden, in excel of middels een tooling.

  • ± 4 minutes

  AVG Gedicht van de Sint

  Sinterklaas, toch mogelijk wel één van Nederlands (Spanjes?) grootste dataverwerkers, ontkomt natuurlijk ook niet aan de EU-wet AVG

  • < 1 minute

  Invulhulp en suggesties toevoegen als reseller

  Eerder rolden we de mogelijkheid uit om vragen en daarmee suggesties per vraag te beïnvloeden. Als verlengstuk kunnen gehele suggestie-blokken worden beïnvloed.

  • ± 1 minute

  Aansprakelijkheid bij het plaatsen van een Facebook Like knop

  Het Europees Hof in een zaak over een Duitse webshop heeft bepaald dat de website die een Facebook Like knop publiceert op de eigen website, gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor er persoonsgegevens die daarmee verwerkt worden.

  • ± 3 minutes

  ING gaat banktransacties klanten gebruiken voor reclame

  Heel privacy­minnend Nederland was gisteren in rep en roer. Waarom? ING Bank heeft haar privacy­verklaring geüpdate. In de kleine lettertjes (die iedereen altijd leest) vertellen ze dat de ING het betaalverkeer van hun klanten zal gaan uitlezen, om zo tot gerichtere aanbiedingen van eigen producten te kunnen komen.

  • < 1 minute

  Europese Verkiezingen 2019, een Website-onderzoek

  Vandaag zijn onze verkiezingen voor de EU. Maar hoe goed doen deze partijen het eigenlijk zelf op o.a Privacy, Duurzaamheid en Security op hun website? Samen met Blue 2 Blond onderzochten wij dit. Wat blijkt? Forum van Democratie vindt de privacy niet erg belangrijk, SP neemt het niet zo nauw met je veiligheid , Groenlinks is niet erg duurzaam.

  • ± 4 minutes

  Lering uit de UWV datalek [ 6 security maatregelen ]

  De UWV lek met 117.000 getroffen betrokkenen valt weliswaar in het niet. Desondanks, wat wij kunnen leren van het UWV, en 6 security maatregelen die het UWV nu (hopelijk) overwegen.

  • ± 2 minutes

  Toestemmming en pseudo­nimiseren van reacties en reviews

  Menig website is voorzien van een review of reactie mogelijkheid, bijvoorbeeld op producten of nieuwsberichten. Hoe voorkom je dat men gevonden gaat worden bij naam en toenaam, of de toestemming weer intrekt?

  • ± 4 minutes

  Minder gemelde provinciale datalekken. Slechte ontwikkeling?

  Afgelopen weekend kwam door en via omroep Gelderland naar buiten dat een datalek in hun provincie er voor zorgde dat er 10.000 privacy­gevoelige gegevens onbeschermd werden gelaten. Datalekken zijn aan de orde van de dag, ook bij andere provincies.

  • ± 5 minutes

  Tracking cookies: risico's, tips en aansprakelijkheid

  Wat betekenen deze cookies voor u als websitebezoeker (betrokkene), websitehouder (verwerkings­verantwoordelijke) en marketeer/webdeveloper (verwerker). Wat zijn deze trackingrisico's, waar vind je ze en hoe ga je er juist mee om?

  • ± 4 minutes

  AP start binnenkort onderzoek naar website cookies

  Het wellicht voor velen gevreesd moment lijkt aan te breken: De privacy toezichthouder lijkt omgang met cookies door websites op de radar te zetten. Zowel Consumentenbond als wijzelf wisten via onderzoeken de cookie-mankementen aan te tonen, NOS ging een stap verder.