Horeca en AVG

Horeca is wellicht een niche, waarbij niet alle horeca-gelegenheden een website hebben, bijvoorbeeld wegens vast publiek of doordat het een begrip in de regio is.

Andere instanties profiteren of overleven wellicht middels online aanwezigheid. De website kan dan verantwoordelijk zijn voor een verwerkings­activiteit, ook wanneer het enkel een online visitekaart betreft.

Ik heb een website

Leveranciers en AVG

Als restaurant, hotel of café/kroeg zal er sprake zijn van leveranciers voor bijvoorbeeld voedsel en waren. Een dusdanige relatie met een leverancier, heeft naar alle waarschijnlijkheid niet als gevolg dat hiervoor e.e.a. in een verwerkings­register gedocumenteerd moet worden.

Twijfelt u? Neem contact op met uw juridisch aanspreekpunt of met Autoriteit Persoonsgegevens.

Personeelsadministratie

De personeelsadministratie van een horeca instantie heeft als gevolg dat de gegevens die opgeslagen worden, gedocumenteerd dient te worden in een verwerkings­register. Hierbij is in de terminologie van de AVG, uw eigen organisatie als horeca instantie de verantwoordelijke. Ga daarbij na in welke systemen de persoonsgegevens van medewerkers opgeslagen wordt.

Wordt er bijvoorbeeld een systeem voor payrolling gehanteerd als ook een systeem voor urenregistratie? Is hierbij sprake van maatwerk software, al dan niet in doorontwikkeling, of kant en klare software?

Afhankelijk van de antwoorden op deze vragen, zal e.e.a. in één of meerdere verwerkings­registers opgesteld moeten worden, waarbij het handig is rekening te houden met muterende data. In beide gevallen biedt AVG Cloud Register B.V. uitkomst, via uiteenlopene pakketten.

Eenmalig of Abonnement