Wordpress en AVG

Een open source systeem als Wordpress of Drupal kan onschuldig lijken als het aankomt op de AVG wetgeving, maar is het zeker niet. Juist het grote voordeel, is binnen de AVG wetgeving en bescherming van persoonsgegevens, tegelijkertijd reden voor aandacht: plugins.

Zeker als niet-technisch webbureau dat Wordpress websites levert, kan de afwezigheid van technische kennis als gevolg hebben dat er onvoldoende kennis of grip is op de gevolgen van de AVG op Wordpress of open source in het algemeen. Ook kan het als gevolg hebben dat AVG euvels minder goed te tackelen.

Wordpress aandachtspunten onder de AVG

De nadelen en dus zaken waar extra aandacht naar uit moet gaan in het kader van de AVG, kunnen als volgt zijn:

Meer aandachtspunten voor AVG en Wordpress, of meer achtergrond informatie? Lees dan vooral verder op onderstaande artikelen.

Wordpress AVG checklist Website audit

Wordpress website ineens niet meer AVG compliant

Bovenstaande punten kunnen als gevolg hebben dat alhoewel de AVG bij oplevering wellicht getackeld was en daarmee de privacy van website bezoekers gewaarborgd was, de stand van (privacy) zaken ineens kan wijzigen. Hiermee kan de bescherming van persoonsgegevens binnen een website in het geding komen.

Dit heeft als gevolg dat zowel een privacy policy/privacy statement van een website als ook het verwerkinsgregister periodiek gewjizigd moet worden, zodat beide zaken up to date zijn. Op het moment dat de Autoriteit Persoonsgegevens immers onderzoek doet, dient een verwerkings­register direct overhandigd te kunnen worden.

AVG Cloud Register B.V. vult een register niet automatisch in. Wel biedt het volledige handvaten om aan de slag te gaan en voor als ook na 25 mei te voldoen aan de wettelijke AVG documentatieplicht. Dit doet AVG Cloud Register middels een flexibele tijdbesparende oplossing, ondergebracht in pakketten naar keuze.

Eenmalig of Abonnement