AVG en Security kosten stijgen wereldwijd tot 114 miljard dollar dit jaar

Onderzoeksbureau Gartner heeft onderzocht dat organisaties dit jaar 12.4% meer zullen investeren in IT- beveiliging dan in 2017. Naar verwachting zet die groei ook in 2019 door, waarmee de uitgaven volgend jaar verder stijgen met 8,7 % naar 124 miljard dollar.

Privacymaatregelen

Eén van de hoofdredenen van de groei is het toenemend besef van de AVG/ GDPR en de maatregelen die bedrijven hierin moeten nemen. Gartner verwacht dat privacy­maatregelen in 2019 minstens 10% van de security services zal innemen, waarbij minimaal 30% van de organisaties geld zullen uitgeven aan AVG gerelateerde consultancy en implementatie.

“Organisaties zijn sinds de ingang van de AVG op 25 mei nog steeds druk bezig met hun reis richting AVG compliance. De implementatie, assesments en auditprocessen van deze EU regulatie zijn de verwachte “core focus” met betrekking tot de security uitgaves van de EU gebaseerde organisaties”

onderzoeksbureau Gartner

Toename keuze voor Cloud en SaaS oplossingen

Online services (abonnement en beheerd) vertegenwoordigen in 2020 ten minste 50 procent van de levering van beveiligingssoftware. Security-as-a-service is op weg om on-premises implementaties te overtreffen en hybride implementaties zijn aantrekkelijk opties voor bedrijven.

"On-premises implementaties zijn nog steeds het populairst, maar cloud-geleverde beveiliging wordt het voorkeursleveringsmodel voor een aantal technologieën"

Deshpande in een bespreking van de markt voor beveiligingsoplossingen

AVG Cloud Register

Bent u, net als deze organisaties ook op zoek naar een continue en veilige oplossing voor uw AVG documentatie en verantwoording? En lijkt een goed beveiligde SaaS/ Cloud oplossing ideaal? AVG Cloud Register helpt u op weg middels startabonnementen voor 14,95 euro per maand.

Bent u daarnaast opzoek naar juristen, security-experts of een externe Functionaris Gegevens­bescherming, dan brengen wij u graag in contact met ons uitgebreide netwerk van experts.

Begin nu Contact Meer over AVG