Single Sign On (SSO) voor AVG toolbox integratie

AVG Cloud Register heeft Single Sign On voor gebruikers uitgerold. Een uitkomst om eigen klanten met een enkele login gebruik te kunnen laten maken de AVG Cloud Register tooling, geïntegreerd in uw business software omgeving.

SSO, voluit bekend als Single Sign On, voorziet in een enkele login voor meerdere software pakketten. Hiermee kan een software pakket geïntegreerd worden in reeds aanwezige software oplossingen. Maken uw opdrachtgevers reeds gebruik van het door u ingerichte software? Dan is AVG Cloud Register eenvoudig in te haken.

Naadloze software aansluiting

Hiermee wordt voorzien in een naadloze aansluiting als ook inperking op het groeiend aantal te onderhouden accounts. Bij SSO worden inlog-gegevens overigens niet gesynchroniseerd; deze aanpak zou juist tegen security richtlijnen ingaan.

Bij AVG Cloud Register kan middels de af te nemen API feature, een beroep worden gedaan op onze API om Single Sign On mogelijk te maken. Hierbij worden er keys uitgewisseld om een eenmalige als ook tijdelijke token te kunnen verkrijgen, waarmee uw software uw eigen gebruikers direct in kunnen laten loggen in de AVG tooling van AVG Cloud Register.

SSO kanttekeningen

Een gehoorde nadeel van SSO, is dat wanneer de inloggegevens van een gebruiker onderschept worden, iemand met die gegevens tot vele cloud diensten toegang zou kunnen krijgen. Wij adviseren om die reden het volgende:

  • Gebruik Two Factor Authenticatie binnen uw eigen software omgeving, voordat er gebruik wordt gemaakt van SSO;
  • Maak gebruik van wachtwoord policies, waarbij passende requirements worden opgeworpen aan het instellen van een wachtwoord;
  • Zorg aan uw zijde altijd voor een beveiligde omgeving, zoals SSL voor websites of applicaties.

Technische maatregelen Blog: over SSL

Als aanvullende maatregel, kan de SSO toepassing binnen AVG Cloud Register per account worden in- of uitgeschakeld. Daarmee kan SSO toegang worden opgeheven, bijvoorbeeld wanneer de situatie zich daartoe noopt.

SSO voordelen

Naast software integratie als ook en eenvoud voor gebruikers wegens een enkele login, heeft SSO ook andere voordelen:

SSO voor AVG toolbox

  • Het verhoogt security, doordat vele accounts weggenomen wordt, en daarmee ook het fenomeen dat "password fatigue" heet; In de veronderstelling veilig bezig te zijn en nieuwe wachtwoorden te bedenken, vormt zich het risico dat men eenvoudig te onthouden wachtwoorden gaan gebruiken of wachtwoorden gaan noteren;
  • Resellers van AVG Cloud Register, besteden minder tijd aan het vervullen van Helpdesk-taken bij complicaties met accounts en toegang;
  • Verhoging voor productiviteit voor eindgebruikers. Bij het inloggen kunnen aanvullende stappen als Two Factor Authenticatie als ook eventueel (in geval van onjuist ingevoerde gegevens) wachtwoord vergeten benodigd zijn. Dit werkt vertragend;

Single Sign On API documentatieSSO documentatie voor toepassing ervan, treft u op onze API support pagina. Hands on code-voorbeelden voor API implementatie binnen het AVG pakket, treft u aan binnen onze AVG tooling, indien ingelogd.


Vragen over SSO of API mogelijkheden? Neem vooral contact met ons op. Direct aan de slag met SSO en onze API? Maak dan gebruik van het AVG maatwerk pakket.