Excel voorbeeld AVG verwerkingsregister

Nog, voor of na de AVG deadline van 25 mei, op zoek naar een voorbeeld verwerkingsregister in Excel om AVG proof te zijn? Het software bureau achter AVG Cloud Register diende aan de AVG wetgeving te voldoen, met als gevolg dat er gezocht moest worden naar geschikte Excel documenten om te voldoen aan de AVG documentatieplicht. Hierbij hebben vele excel oplossingen de revu gepasserd, met altijd zijn eigen beperkingen. Dit is voor het software bureau een reden geweest om een tijdbesparend alternatief te ontwikkelen op Excel, om persoonsgegevens middels een verwerkingsregister in kaart te brengen.

AVG documentatieplicht Verwerkingsregister

AVG verwerkingsregister in Excel

Met meerdere uiteenlopende opdrachtgevers in ons klantenbestand, hebben we geprobeerd de AVG documentatieplicht onder te brengen in Excel documenten. Hierbij konden we het volgende concluderen:

De Excel / AVG voordelen

  • excel voorziet in eigen beheer;
  • eenvoudige en soms gratis instap in Excel;
  • mogelijkheid tot stijlbladen en suggesties in Excel;

Online voordelen van AVG verwerkings­registers

Het voldoen aan de AVG documentatieplicht middels online oplossingen, kan voordelen met zich meebrengen welke middels Excel oplossingen minder ideaal of niet mogelijk zijn. Onderstaand lijst met voordelen voor een online AVG oplossing, zijn dan ook tegelijkertijd de nadelen van een Excel oplossing voor AVG documentatieplicht.

Verwerkingsregister in Excel? De 15+ nadelen!

Gratis Excel verwerkingsregister voor de AVG

Toch liever in excel werken? Gezien bovenstaande punten, kan de opzet verschillen per branch. Het is mogelijk dat bijvoorbeeld (branche)verenigingen omtrent de AVG reeds voorwerk hebben gedaan en een voorbeeld Excel voor verwerkings­registers kan leveren. Ga na of daar Excel documenten zijn op te vragen. Ook via Google is het nodige materiaal te vinden, via de volgende trefwoorden:

Kunt u geen geschikte oplossing vinden? Neem gerust contact met ons op. Wij kunnen voorzien in gratis Excel documenten.

Contact opnemen AVG pakketten