Nog 1 maand voor de AVG, ben jij er al klaar mee?

Over precies 1 maand geldt binnen heel Europa de Algemene Verordening Gegevens­bescherming (AVG). Veel bedrijven zijn zich inmiddels bewust dat er iets staat te gebeuren, en dat zij daar mee te maken gaan krijgen. Maar het wat en hoe? Dat blijft lastig. En wie heeft er mee te maken? Jij ook?

AVG, voor wie? 

Iedereen die wel eens persoonsgegevens onder ogen krijgt  zal moeten nadenken over zijn of haar privacybeleid binnen de AVG. Want uiteraard denk je bij termen als AVG en online privacy eerst aan grote techbedrijven als Facebook en LinkedIn, en daar geldt de nieuwe Privacywet ook zeker voor (je kunt geen app of website openen of je krijgt weer nieuwe privacyverklaring-update onder ogen). Maar deze AVG wet is niet alleen voor hen van toepassing. Zit jij bijvoorbeeld bij een sportvereniging met een online ledenlijst? Of heb je een website met een contactformulier? Ook dan geldt de AVG. 

Wat moet ik van de AVG voor 25 mei doen? 

Dat zijn verschillende zaken, lees hiervoor bijvoorbeeld onze Online Checklist voor Websites & Webshops of ga naar AVG Terminologie om al die nieuwe woorden en wat ze betekenen te begrijpen.

Maar kort door de bocht: Zorg voor bewustzijn bij jezelf en je organisatie. Pas hier je technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen op aan. Zorg dat je online zaken als je Privacyverklaring en Cookieverklaring up to date hebt. En begin met documenteren wat je allemaal hebt (verzameld) voor persoonsgegevens en waarom je deze gebruikt. Dit om te voldoen aan je verantwoordelijkheidsplicht. Die verantwoordelijkheidsplicht, daar helpen we je graag mee. 

Online documentatie-overzicht en offline downloads

Wil je snel en duidelijk een AVG register opstellen? Maar wil je niet het gedoe van beperkende Excel oplossingen, of andere vage documenten? AVG Cloud Register introduceert een online systeem die je stapsgewijs bij de hand neemt om je verwerkingsregister op te stellen. Wij stellen de juiste vragen, geven hierbij specifieke uitleg en suggesties (in normale mensentaal). Aan het einde van de rit heb je een register waarmee je zal voldoen aan de nieuwe AVG registerplicht en die je gemakkelijk kan uitdraaien in een PDF. En stel, je hebt onverhoopt een keer een datalek, of je vermoedt deze? Ook dit kan je online documenteren binnen AVG Cloud Register. 

Of je dit register nou eenmalig wilt opstellen en in de kast wilt leggen, of de mogelijkheid om altijd je AVG documtatie op 1 plek verzameld en up-to-date te hebben. Wij van AVG Cloud Register helpen je snel op weg. Ben jij er klaar mee op 25 mei, als het aan AVG Cloud Registers wel.

Direct aan de slag? Registreer gratis om rond te kijken of bekijk de pakketten.

Registreren Oplossingen bekijken