Goed voornemen 2019: Automatiseer je AVG!

Nieuw jaar, tijd voor goede voornemens. Ga snel en efficiënt aan de slag met je AVG automatisering binnen je organisatie, zodat je voor jezelf, je medewerkers, je klanten en de toezichthouder kan aantonen dat je AVG-proof bent.

Een nieuw jaar, dat betekent: nieuwjaarsvoornemens! Of je nou meer wilt sporten, beter wilt eten of een opgeruimder huis wilt. Ook voor bedrijven is het begin van een nieuw jaar een mooi moment om verbeteringen in de bedrijfsvoering door te voeren of juist het moment om die lang uitgestelde zaken van vorig jaar, nu toch op te pakken.

Hoe is je AVG anno 2019?

Eén van die zaken is de AVG. Veel organisaties hebben vorig jaar, zeker rond eind mei, meegekregen dat hun bedrijf hier handelingen voor moet uitvoeren. Ze zijn verwerkers­overeenkomsten aangegaan, hebben een privacy-policy opgesteld voor de website, misschien de medewerkers een privacy-cursus aangeboden en een verwerkings­register gemaakt in Excel.

Maar hoe staat anno januari 2019 de AVG/ Privacy ervoor in je bedrijf? De boetes en dwangsommen zijn niet veranderd, sterker nog, handhaving wordt steeds strenger. Maar heb je al je persoonsgegevens nog steeds inzichtelijk? Verwerkers­overeenkomsten nog steeds actueel? Datalekken bijgehouden?

Nee? Wees gerust, je bent niet de enige. Veel organisaties hebben het de afgelopen maanden verschrikkelijk druk gehad en in de waan van de dag is het lastig om ook nog tijd vrij te maken voor de administratie van persoonsgegevens.

Of heb je de afgelopen maanden wel je AVG-documentatie goed op orde gehouden? Hoe is dit bevallen het afgelopen jaar? Veel gehoorde opmerking van onze (nieuwe) klanten is dat alles bijhouden in Excel/Word toch veel beperkingen oplevert. Zowel bij veranderingen, qua veiligheid, als ook binnen communicatie en overzicht binnen de eigen organisatie.

Efficiënt bezig met online AVG oplossing

AVG Cloud Register biedt dé een online oplossing om efficiënt aan de slag te gaan met je AVG. Of je nou nog moet beginnen, of je reeds bestaande AVG-documentatie om wilt zetten in onze tooling, het kan allemaal. Maak gebruik van de invulhulp en suggesties. Toch hulp nodig? Wij of onze aangesloten privacy-experts helpen je graag verder. Maak gebruik van de slimheid van online tooling en verzamel al je AVG-zaken op 1 plek en houd het daarna gemakkelijk actueel en overzichtelijk.

Ons platform biedt reeds de mogelijkheden voor het opstellen van verwerkings­registers, datalekken, DPIA’s en rechten van betrokkenen. Daarnaast is het mogelijk om privacy­policies, privacy­beleid, verwerkings­overeenkomsten te uploaden en dit alles te koppelen. Meerdere afdelingen of (sub)organisaties? Scherm hun autorisatie en ziens rechten af, maar behoud als directeur/FG altijd het gehele overzicht.

Onze plannen in 2019

Uiteraard hebben wij ook goede voornemens voor 2019. Zo staat de uitrol van een AVG-scan, waarschuwingssysteem, berichtenmodule en beveiligd mailen op onze planning. Alles om organisaties nog beter te helpen met de AVG. Zoals de belastingdienst wel zegt: Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Begin jij 2019 met ons, wij helpen je graag met je goede voornemens!

Begin direct of neem contact met ons op, voor een afspraak of een demo.