Beloning bij Two Factor Authenticatie beveiliging

In navolging van MailChimp en AVG Cloud Register, biedt ook het jaar oude maar reeds zeer populaire online game Fortnite, een beloning aan gebruikers die Two Factor Authenticatie hebben ingesteld.

Onbekend met Two Factor Authenticatie als beveiligingsmaatregel? Lees dan eerst ons artikel over Two Factor Authenticatie

Two Factor Authenticatie (ook bekend als 2FA of MFA) werpt een extra beveiligingsmuur op bij het inlogproces. Naast het voorbeeld van een bankpas met pincode, is Two Factor Authenticatie het vaakst terug te zien bij (online) software. 

Bewustwording van security

2FA kan voor goede bewustwording van veiligheid zorgen. Het is voor een gebruiker een relatief eenvoudig uit te voeren stap, met hoge meerwaarde voor de beveiling van gegevens. Het is niet voor niets dat online beleggingsbanken, boekhoudprogramma's, maar ook MailChimp en AVG Cloud Register 2FA als beveiligingsmaatregel hebben geïntegreerd.

In beide gevallen is 2FA een toepassing dat standaard uitgeschakeld is, en ingeschakeld kan worden door een gebruiker, om het inlogproces te voorzien van twee-traps verificatie. AVG Cloud Register gaat hierin bovendien verder, waarbij door de hoofdaccounthouder aangegeven kan worden, dat alle gebruikers binnen dezelfde organisatie, verplicht Two Factor Authenticatie in moeten stellen.

Beloning voor extra security

Als middel om 2FA meer onder de aandacht te brengen bij gebruikers als ook te voorzien in aanvullende beveiligingsmaatregelen voor de eigen data, wordt er een beloning tegenover gezet. MailChimp geeft een korting, ook bij AVG Cloud Register staat er een beloning tegenover het inschakelen van 2FA.

In navolging zet ook het populaire online game Fortnite, een beloning tegenover het instellen van 2FA. Gisteren maakte de uitgever Epic Games bekend dat je met deze stap een specifieke dans (BoogieDown Emote) vrijspeelt in Fortnite Battle Royale. Geen geldelijke beloning dus, maar laat Fortnite nou juist (al dan niet onbewust) bekend zijn van zijn specifieke dansen, die zelfs door voetballers worden uitgevoerd.

2FA implementatie

Eigen software nog niet voorzien van Two Factor Authenticatie als beveilingsmaatregel? Neem vooral contact met ons op, waarbij we een progammeur vrij kunnen plannen om uw software te voorzien van 2FA.