AVG en Koningsdag: De dag die je wist dat zou komen

Afgevraagd kan worden wat AVG en Koningsdag in praktijk met elkaar gemeen hebben. Op het eerste gezicht vrij weinig, maar afgelopen vrijdag vanuit wellicht de beste werkplek van Nederland, des te meer.

Koningsdag 2018 zou plaats vinden in Groningen. Daarbij had AVG Cloud Register en daarmee het gehele Walburghuys een primeur; uitzicht op de aftrap van niet alleen Ronald Koeman, maar ook de af te leggen route van onze Koning Willem Alexander en zijn gezelschap.

Deadline AVG wetgeving voor .. iedereen

De wet klinkt nieuw, maar is het gezien de overeenkomsten met de huidige Wbp niet. Evenmin geldt het alleen voor overheidsinstanties. Sportvereniging, eenmanszaak of multinational. Zolang er persoonsgegevens in het spel zijn, zal de AVG wetgeving de nodige impact kunnen hebben.

Een andere misvatting is dat er vanaf 25 mei werk aan de winkel is. Alhoewel onbekend is wanneer de toezichthoudende organisatie (Autoriteit Persoonsgegevens) op gaat treden, dient er vanaf 25 mei voldaan te worden aan onder meer de documentatieplicht (verwerkings­registers).

Heb je geen bijvoorbeeld beveiligingsmaatregelen getroffen om persoonsgegevens te beschermen? Licht dan toe waarom niet. Documenteer het dusdanig dat je het kunt voorleggen aan Autoriteit Persoonsgegevens.

De online AVG oplossing

AVG Cloud Register gaat hierin een primeur hebben, waarbij deze AVG todo, wanneer het één ieder uit komt, afgevinkt kan worden zonder benodigde tussenkomst van een juridisch traject, of juridische kosten. Er wordt betaald voor gebruik, via een try-out pakket of langlopend traject, afhankelijk van de behoeften van een organisatie.

Vanwege de deadline van de AVG wetgeving (te weten, 25 mei 2018), heeft AVG Cloud Register er 27 april een werkdag van gemaakt om voor de SaaS oplossing de punten op de spreekwoordelijke i te zetten. Met de nodige geluk en tegen weersvoorspellingen in, kon Koningsdag in techcity Groningen aanvangen met zonnig weer en bleef regen gedurende de route, zelfs uit.

Deze combinatie maakte het Walburghuys vandaag wellicht tot beste werkplek van Nederland voor medewerkers van AVG Cloud Register.