Aanvulling eigen AVG register documentatie vragen

Actief in een specifieke branch, waar specifieke vragen en antwoordmogelijkheden benodigd zijn; de AVG Cloud Register tooling biedt sinds heden de mogelijkheid om de questionnaire naar eigen hand te zetten.

screenshot: AVG vragen wijzigen

AVG Cloud Register biedt een cloud documentatie c.q. AVG tooling, waarin onder meer datalekken en overeenkomsten ondergebracht kan worden, maar hoofdzakelijk verwerkings­registers voor verwerkers of verantwoordelijken.

De gebruiker wordt daarbij bij de hand genomen, doordat nodige vragen gesteld worden, afgestemd op de betreffende rol: verwerker of verantwoordelijke. Echter, steeds vaker ontvingen we de wens voor meer specifieke vragen als ook antwoord-suggesties, waarmee de gebruiker meer branch-gericht bij de hand wordt genomen.

Organisaties als hosting-organisaties die aan de AVG willen voldoen, maar ook privacy officers of andere AVG adviserende organisaties, doen een beroep op de AVG Cloud Register tooling als oplossing voor eigen opdrachtgevers.

AVG vragen wijzigen en toevoegen

Voornaamste wens was om antwoord-suggesties weg te nemen die niet van toepassing waren binnen de branch.

Een eigen toevoeging die we hebben gedaan, is dat men bovendien invloed kan uitoefenen op de type vraagstelling, bijvoorbeeld:

  • vrije invoer (tekst- of berichtveld);
  • vrije invoer met suggesties;
  • verplichte keuzeveld;
  • datum-keuze;
  • (meer)keuze veld.

Aanvullend kan de volgorde van de vragen binnen hun secties worden gewijzigd. Binnen alle secties kan men bovendien eigen vragen introduceren en op eenzelfde wijze als hierboven genoemd, beïnvloeden.

Deze feature is beschikbaar binnen het maatwerk pakket, waar de hoofd accounthouder in kan regelen wie invloed mag uitoefenen op de vraagstelling, daar waar anderen de AVG gerelateerde vragen voornamelijk zullen beantwoorden.

Naast de register-modules, wordt deze feature bij activatie ook beschikbaar voor de datalekken en DPIA modules.

Meer features Oplossingen