Vormgever en AVG

Als vormgever is de kans klein dat de rol van verwerker wordt vervuld. Immers, een vormgever zit zelden in de techniek en komt op die manier niet in de buurt van persoonsgegevens. Ontwerpen of huisstijlen dat wordt vormgegeven door een grafisch designer, wordt gewoonweg opgeleverd, waarbij het ontwerp door een andere partij wordt samengebracht met de techniek van bijvoorbeeld een website.

Vormgever toch verwerker of verantwoordelijke

Echter, niet alle vormgevers werken op dezelfde manier. Sommige vormgevers kunnen ook bij de techniek van een website. Daarbij houden vormgevers via FTP/DB of admin gegevens al dan niet toegang tot een website. Dit maakt een vormgever in de terminologie van de AVG, verwerker.

Eigen website en AVG

Een vormgever zal bovendien een eigen website als online visitekaart hebben. Is hier inderdaad sprake van, dan kunnen dat al redenen zijn om aan de AVG documentatieplicht te moeten voldoen. Hiervoor biedt AVG Cloud Register B.V. de juiste handvaten, waarbij zonder benodigd juridische trajecten middels online handvaten tot een verwerkings­register kan worden gekomen.

Direct beginnen Alle features